Merkezi Süpürge Sistemi Nasıl Kurulur?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
22 Ekim 2021, Cuma
Merkezi Süpürge Sistemi Nasıl Kurulur?
Merkezi süpürge sistemi nasıl kurulur sorusunun cevabı şu şekildedir; Öncelikle ev ve işyerinin büyüklüğüne göre doğru ana ünite seçilmelidir. Doğru ana ünitenin
Merkezi Süpürge Sistemi Nasıl Kurulur?

Merkezi süpürge sistemi nasıl kurulur sorusunun cevabı şu şekildedir; Öncelikle ev ve işyerinin büyüklüğüne göre doğru ana ünite seçilmelidir. Doğru ana ünitenin seçimi, gerekli vakumu oluşturmak ve çalışma süresine göre sistemin ömrünü uzatmak için oldukça fazladır. Ana ünitenin yeri belirlenirken çok katlı evlerde yerçekimi etkisi göz önünde bulundurularak alt katlar tercih edilmelidir. Daha yüksek bir kata yerleştirilecekse, çıkıştan 4 metreyi geçmemelidir.

Ana üniteler bodrum, depo gibi yerlere, merdivenlerin altına, dolaplara yerleştirilebilir. İçinden geçen hava ile soğutulan sistem özel havalandırma gerektirmez. Ana ünite için gereken minimum alan için, seçilen ünitenin özelliklerine başvurulmalıdır. Ana ünitenin de monte ve tekrar monte edilebileceği alanların ve toz haznesine erişimin kolay olması gerektiğine de dikkat edilmelidir.

Merkezi vakum ana ünitesi için, bir egzoz hattı dışarıya ulaşıyor veya havalandırma bacası konumdan en fazla 5m uzaklıkta olmalıdır. Egzoz hattı havalandırmanın dışına 5 metre mesafede ulaşamıyorsa, egzoz hattındaki borunun daha uzun bir mesafeden egzoz oluşturularak arttırılabilir. Altyapısı kurulurken, kurulum her zaman mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır.

Gereksiz virajlardan, tırmanışlardan ve inişlerden kaçınılmalıdır. Manşonu düz bir boru kullanılıyorsa, borunun yönlerine dikkat edin. Y çatallarında, parçacıkların daha kolay geçmesi için giriş ve çıkış yönlerine dikkat etmelidir. Kesme işlemlerine azami dikkat gösterilmelidir. Vakum prizlerinin yeri belirlenirken temizleme hortumunun 12 metre ölçüleceği göz önünde bulundurulmalı ve evdeki noktaların minimum sayıda kolayca emilebilmesi sağlanmalıdır.

Sistemine çok sayıda çıkış yerleştirmenin yükü ve çok uzun bir merkezi vakum hortumu kullanmanın zorluğu hesaba katılmalıdır. Hortum uzatmaları gelecekte ortaya çıkabilecek süpürme alanları için de mevcuttur. Düşük akım kabloları, ana üniteyi çalıştırmak için komutu iletir.

Bu kablolar emiş soketleri ile birbirine değdirilerek ana üniteye ayrı ayrı çekilebilir. Düşük akım kablolarında kutuplar bulunmaz. Bu nedenle, bağlantıda özel dikkat gerektiren hiçbir şey yoktur. Devreye Alma Ana ünite vakuma takılır ve egzoz hattı bağlantıları kaçak akımlı bir prize uygun bir sigorta sistemi ile bağlanarak devreye alınır.

Merkezi Süpürge Sistemi Nedir?

Merkezi vakum sistemi nedir sorusunun yanıtını şu şekilde verebiliriz; ana ünite, altyapı borulama sistemi ve temizleme setinden oluşur. Temizlerken ihtiyacınız olan tek şey hortum ve temizleme başlığıdır. Duvara gizlenmiş boru sistemi sayesinde toz ve atıklar ana üniteye iletilir, kiler veya evinizde uygun bir yere yerleştirilir. Egzoz havası ve sağlığa zararlı mikro tozlar, egzoz borusu aracılığıyla evden tahliye edilir.

Böylece evdeki alerjenlerin önemli ölçüde azalmasını, havanın temizlenmesini ve kümes içindeki iş yükünün azalmasını garanti eder. Eski tip temizleme elektrikli süpürgelerinin aksine merkezi sistemler egzoz havasını evin içine üflemez. Bu nedenle, temizlemeden önce evin tozunu çalmaz. Merkezi elektrikli süpürgeler de sessizdir, duyacağınız tek ses emilen havadır. Ana üniteden gelen ses, bulunduğu odanın dışında duyulmayacaktır.

Merkezi Vakum Süpürge Sistemi

Merkezi vakum süpürge sistemi, tek bir merkezden yönetilen merkezi bir vakum sistemidir. Adından da anlaşılacağı gibi, ana elektrikli süpürge garajlarda, bodrumlarda, depolarda, balkonlarda vb. Kullanım alanının dışına veya kullanım alanının dışına kurulur. Kurulum çizimi ile temizleme hortumu soketler vasıtasıyla ana emiş ünitesine gider. Klasik elektrikli süpürgelerden farklı özellikleri ile eğlenceli bir fonksiyona dönüştüren yepyeni bir sistemdir.

Bu farklı özellikler ve bu donanım ile MVSS, temizliğe bakış açınızı değiştirecek. Sağlıklı, kullanışlı, kullanışlı ve konforlu temizlik sunan akıllı yeni dostunuz MVSS ile sadece boru ve boru setini kullanarak bulunduğunuz noktadan noktaya ulaşabilirsiniz. Bu nedenle klasik elektrikli süpürgelerde olduğu gibi ana makineyi taşıma ihtiyacını, ayaklarınızdaki stresi ve çarpma ihtiyacını ortadan kaldırır, makinenizi ve diğer ev eşyalarını korur.

Vackon markası merkezi süpürge imalat, satış, montaj ve teknik servisleri ile ve yılların getirdiği tecrübeden kaynaklı geniş müşteri kitlesine sahiptir. Vackon, yenilikçi çözümleri ile müşterilerin ihtiyaçlarına çevresel bir duyarlılıkla güven dolu bir hizmet sunmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın